Krokiety z pieczarkami

4.5 (168 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Na bezmięsny obiad

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • naleśniki:
    3 szklanki wody lub mleka
    2,5 szklanki mąki
    1 jajko
    1 płaska łyżeczka soli
    1 łyżka oleju
    farsz:
    ok. 1 kg pieczarek
    3-4 cebule
    sól, pieprz
    słodka papryka
    zioła prownasalskie
    panierka:
    1 jajko
    bułka tarta
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Krokiety Naleśniki

Krokiety z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto naleśnikowe wymieszać o odstawić, najlepiej na około 1-2 godziny.  A następnie usmażyć około 15 naleśników.

    Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Starte na grubym oczku pieczarki dodać do cebuli, przyprawić i smażyć aż do odparowania soku.

    Na naleśniki nakładać farsz pieczarkowy i zwijać krokiety. Jajko roztrzepać z solą i pieprzem. Każdego krokieta obtaczać najpierw w jajku, potem w bułce tartej i obsmażać na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować