KROKIETY Z PIECZARKAMI I SŁODKĄ KAPUSTĄ

4.49 (158 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Krokiety najczęściej kojarzą nam się z kiszoną kapustą i suszonymi prawdziwkami..a dziś u mnie tak na opak. Słodka kapusta i pieczarki...a jak jest pysznie

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
    1 szklanka wody gazowanej
    1/2 szklanka mleka
    2 jajka lub 1 duże wiejskie
    2 łyżki oleju
    szczypta soli
    farsz:
    1/4 główki średniej kapusty
    500 g pieczarek
    1 cebula
    sól, pieprz
    panierka:
    szklanka bułki tartej
    1 jajko
Wystaw ocenę:

4.49 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Krokiety

Krokiety z pieczarkami i słodką kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. *Kapustę szatkujemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy sól. Gotujemy do miękkości.
    *Cebulę siekamy, szklimy na niewielkiej ilości oleju, dokładamy pokrojone w plastry pieczarki, zrumieniamy. Dokładamy osączoną kapustę. Smażymy razem ok 5 minut.
    *Z podanych składników przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Smażymy cienkie naleśniki.
    *Na każdy naleśnik nakładamy 2-3 łyżki farszu, składamy w kopertę.
    * Każdy gotowy krokiet panierujemy w jajku, w bułce tartej , obsmażamy na rumiano z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować