Krokiety że szpinakiem i pieczarkami

4.47 (196 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Świetny pomysł na obiad

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Składniki na naleśniki:
    2 szklanki mąki pszennej
    4jajka
    2 szklanki mleka
    1 1/2 szklanki wody
    Szczypta soli
    5 łyżek oleju

    Składniki na farsz:
    450g Mrożonego rozdrobnionego szpinaku
    450g pieczarek
    2 cebule
    4 ząbki czosnku
    300ml śmietany 30%
    Sól
    Pieprz
    Przyprawa w płynie typu magi

    Dodatkowo do panierki:
    Mąka
    3 jajka
    Bułka tarta

    Do smazenia:
    Olej
Wystaw ocenę:

4.47 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Krokiety Naleśniki

Krokiety że szpinakiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sposób przygotowania naleśników :
    Mąkę, jajka, mleko, wodę i sól miksujemy do ujednolicenia następnie dodajemy olej i ponownie miksujemy. Gdy ciasto jest za rzadkie dodajemy mąki, gdy za gęste wody.

    Nalesniki smażymy na dobrze rozgrzanej suchej patelni.

    Sposób przygotowania farszu:
    Cebulę drobno siekamy i smażymy do lekkiego zeszzklenia następnie dodajemy pokrojone w drobną kostkę pieczarki dusimy pod przykryciem. Kiedy pieczarki są już prawie gotowe dodajemy szpinak, starty czosnek, sól oraz pieprz i odrobinę przyprawy w płynie dusimy przez moment. Na koniec wlewamy śmietanę i dusimy na bardzo małym ogniu w celu zredukowana wody i zgestnienia śmietany.

    Kiedy nasz farsz przestygnie zawijam nasz farsz w naleśnik tworząc krokieta.
    Gotowe krokiety panierujemy w mące, rozmaconym jajku i bułce tartej. Krokiety smazymy na oleju z każdej strony do zarumienienia.

    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Panierka Pieczarki Śmietana Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować