Gołąbki bez zawijania - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso z szynki posiekać w szatkownicy. Ryż ugotować na półtwardo i przestudzić.
Kapustę drobno pokroić nożem, przelać wodą z gotowania ryżu, ostudzić.
W dużej misce wyrobić posiekane mięso z szynki, ryż, sparzoną kapustę, posiekaną cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawić do smaku solą, czarnym pieprzem i majerankiem i tymiankiem.
Wbić do mięsnej masy 2 jajka oraz dodać 2 łyżki kaszy manny. Formować owalne kotlety i smażyć na złoto z obu stron na 1 łyżeczce oleju na patelni delimano dry cooker, która wymaga tylko niewielkiej ilości tłuszczu.
Wymieszać wodę z keczupem i przecierem, doprawić płyn i zalać „gołąbki”. Dusić pod przykryciem całość po 5 minut z każdej strony, aż sos zgęstnieje. Gołąbki bez zawijania podać z ziemniakami i sosem.
Komentarze