Jajka z wiosennym twarożkiem

4 (2 ocen)

  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Bardzo dobre jajka faszerowane wiosenną pastą z dodatkiem twarogu. Pięknie kolorowo wyglądają i tak samo dobrze smakują :)

  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 jajek
    100 g półtłustego białego sera w kostce
    2 łyżeczki jogurtu naturalnego
    5 rzodkiewek
    6 listków świeżego szpinaku
    sól
    biały pieprz
    listki rukoli
    ew. kiełki brokuła
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane

Jajka z wiosennym twarożkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, przekroić na połówki.
  • 2. Żółtka wyjąć, przełożyć do miseczki, dodać biały ser, jogurt naturalny, sól i pieprz do smaku, dokładnie rozetrzeć łyżką lub zmiksować blenderem. Dodać drobno posiekaną rzodkiewkę (jedną odłożyć do dekoracji) i listki szpinaku, wymieszać. Nadziewać zagłębienia białek, ozdobić plasterkami rzodkiewki, listkami rukoli i kiełkami brokuła.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka kurze Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować