REKLAMA

Jajka z wiosennym twarożkiem

wyświetlono: 65 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Bardzo dobre jajka faszerowane wiosenną pastą z dodatkiem twarogu. Pięknie kolorowo wyglądają i tak samo dobrze smakują :)

opublikowany: 22.04.2022
Udostępnij Pinterest
  • dla 10 osób
  • 15 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 jajek
    100 g półtłustego białego sera w kostce
    2 łyżeczki jogurtu naturalnego
    5 rzodkiewek
    6 listków świeżego szpinaku
    sól
    biały pieprz
    listki rukoli
    ew. kiełki brokuła
Ocena:

(średnia 4 z 2 głosów)

Okazje:

Sposób przygotowania:

Jak zrobić Jajka z wiosennym twarożkiem?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, przekroić na połówki.
  • 2. Żółtka wyjąć, przełożyć do miseczki, dodać biały ser, jogurt naturalny, sól i pieprz do smaku, dokładnie rozetrzeć łyżką lub zmiksować blenderem. Dodać drobno posiekaną rzodkiewkę (jedną odłożyć do dekoracji) i listki szpinaku, wymieszać. Nadziewać zagłębienia białek, ozdobić plasterkami rzodkiewki, listkami rukoli i kiełkami brokuła.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: ewaeu ewaeu

Jajka w sosie wiosennym

Danie na Pierwszy Dzień Wiosny

kategoria: jajko Przystawki Sosy opublikowany: 20.03.2015 | wyświetlono: 1503 Książki kucharskie: 5 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE