Oszukane risotto ze startego kalafiora

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Oszukane risotto ze startego na dużych oczkach tarki kalafiora. Lekkie, pyszne danie obiadowe. Można jeść samo lub z jajkiem sadzonym, obie wersje pyszne!

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kalafior

    1 nieduża cebula

    150 g małych pieczarek

    1 marchewka

    3 łyżki oleju

    sól

    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Risotto

Oszukane risotto ze startego kalafiora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Surowy kalafior zetrzeć na dużych oczkach tarki.
  • 2. Cebulę drobno pokroić, zeszklić na oleju. Dodać pieczarki pokrojone na cienkie półplasterki i marchewkę startą na dużych oczkach tarki. Wszystko razem chwilę smażyć. Wsypać kalafior, podlać wodą, mieszając smazyć jeszcze ok. 3 minut. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować