Jajka z farszem z pieczonym łososiem

4 (1 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Chyba najlepsze jajka faszerowane. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Gwarantuję, że pierwsze znikną ze stołu :) Koniecznie podajcie z dużą ilością szczypiorku.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    50 g pieczonego łososia
    2 płaskie łyżki majonezu
    ew. sól i pieprz
    szczypiorek
    marynowana papryka
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Jajka z farszem z pieczonym łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przekroić na pół.
  • 2. Wydrążyć żółtka, przełożyć do miski, dodać pieczonego łososia, dobrze rozgnieść widelcem. Dołożyć majonez, wymieszać. Można doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • 3. Farsz podzielić na 8 równych części, obficie nadziewać białka jajek. Wierzch posypać posiekanym szczypiorkiem, ozdobić paskiem marynowanej papryki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Łosoś pieczony

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować