Kukurydza po meksykańsku

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zupełnie inny (przynajmniej dla mnie) sposób na przygotowanie gotowanej kukurydzy. Podałam ją z sosem majonezowo-czosnkowym z parmezanem i natką pietruszki. Sposób ostrości można dowolnie regulować dodając więcej ostrej papryki lub nawet chilli.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 kolby kukurydzy

    2 łyżki majonezu

    2 łyżki jogurtu naturalnego

    2 ząbki czosnku

    sól

    ostra papryka w proszku

    parmezan lub inny twardy ser starty na małych oczkach tarki

    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Fast food

Kukurydza po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kukurydzę ugotować do miękkości na ostatnie 5-10 minut dodając do wody sól. Odcedzić.
  • 2. Do niedużej miski wyłożyć majonez, dodać jogurt, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i ostrą paprykę.
  • 3. Przygotowanym sosem polać lekko ostudzoną kukurydzę, posypać parmezanem i natką pietruszką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować