Rosół chiński z kapustą pak choi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Por, marchewki i seler oczyść i potnij w średniej wielkości kawałki. Czosnek posiekaj w drobne kawałki.Do garnka wlej litr wody.
Wlej sake a gdy się zagotuje wrzuć pokrojone warzywa. Dolej 1l zimnej wody. Dodaj sól, pieprz, imbir, sos sojowy, czosnek, skórkę startą z połowy limonki i wyciśnięty z niej sok.
Zupę doprowadź do wrzenia, przykryj i gotuj na małym ogniu do miękkości warzyw. Posiekaj kapustę pak choi i wrzuć do garnka, listki odłóż osobno. Gotuj jeszcze 6 minut.
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
Do zupy dodaj odłożone wcześniej listki kapusty pak choi.Dopraw do smaku jeżeli trzeba.
Na talerze wyłóż makaron, zalej go zupą i posyp pokrojonymi liśćmi kapusty.Smacznego.
Komentarze