Zupa wonton to znany i lubiany bulion azjatycki z charakterystycznymi pierożkami Wonton. Przepis jest czasochłonny, ale smak potrawy jest wart zachodu! Zupa wonton to pyszne urozmaicenie codziennego menu, bo danie jest sycące i pyszne.
4.47 (160 ocen)
Porady
*Pozostałe krążki należy przesypać mąką, włożyć do foliowego woreczka i zamrozić na następny raz. Możemy również użyć kupnego ciasta. **6 skrzydełek kurczaka, kawałek imbiru, cebula, czosnek, marchewka, liść laurowy - cebulę, imbir, czosnek i marchew obieramy. Na patelni przysmażamy łupinki, cebulę i czosnek. Dodajemy do garnka z marchewką, liściem laurowym i skrzydełkami. Gotujemy 2-2,5 h ***Prażony czosnek możemy kupić gotowy, lub przygotować go w domu. W tym celu 2-3 ząbki czosnku drobno siekamy, układamy na małym talerzyku i zalewamy odrobiną oleju. Wkładamy do mikrofalówki na najwyższą moc na 30 sek - 2 min. Co 30 sekund sprawdzajcie, jak wygląda czosnek. Ma być złoty, nie spalony :) Mi to zajęło dokładnie 1 min 30 sek - wszystko zależy od mocy mikrofali. Odsączamy i zostawiamy do ostygnięcia.
Komentarze