REKLAMA
Odkąd zamieszkaliśmy z Kamilą w naszym nowym mieszkaniu, dzielimy się obowiązkami, również kulinarnymi.
Zapiekanka z ryżu, mięsa drobiowego i szpinaku z dodatkiem różnych serów. Kolorowa, aromatyczna, pyszna - zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Polędwiczki wieprzowe to jedno z najbardziej cenionych gatunków wśród mięs. Bogata w smak polędwica składa się z czystej tkanki mięśniowej, jest chuda i bardzo delikatna. To niezwykle uniwersalne mięso, które świetnie komponuje się z różnymi dodatkami, sosami i sezonowymi owocami. Dziś zapraszam Was na niezwykle proste, ale jakże eleganckie danie, które świetnie sprawdzi się na uroczysty obiad jak i elegancką kolację. Do tego dania wykorzystałam rabarbar, na który obecnie jest sezon. Wyszło na prawdę smacznie! Grillowana polędwiczka idealnie komponuje się z delikatną, słodko - winną nutą rabarbarową. Gorąco Was zachęcam do spróbowania tego dania !!!
Rolada smakuje wybornie, przygotowuję ją na specjalne okazje.
Rolady powodują że z niewielkiej nawet polędwiczki otrzymujemy całkiem pokaźną porcję mięsa. Roladę możemy przygotować dzień wcześniej, zawinąć w folię aluminiową i schować do lodówki. Przed pieczeniem doprowadzić do temperatury pokojowej.
Jest przy tym troszkę pracy,ale warto.Polędwiczka jest pyszna i soczysta :-)
Jest to doskonałe danie dla miłośników łączenia mięsa z owocami. Polecam na niedzielny obiad.
Dla wielbicieli łączenia mięs z owocami. Mięso jest delikatne i kruche i doskonale łączy się ze słodko-kwaśnym sosem z wiśni.
Jak już kiedyś wspomniałem uwielbiam eksperymentować z polędwiczką tym razem jest to przepyszna propozycja o aromacie jesiennego jabłka.
Polędwiczki wieprzowe można przygotować na wiele pysznych sposobów, dzisiaj przygotowałam je pieczone w szynce parmeńskiej i szałwii oraz sosem balsamicznym. Mięso podałam z cykorią, chipsami z ziemniaków i pikantnymi jabłkami.
Ostatnio skomentowane
Boczek pieczony-rolowany