REKLAMA
Kruche placki przełożone kremem budyniowo-maślanym i musem jabłkowym. Wierzch pokryty masą kajmakową z prażonymi orzechami sprawia, że ciasto jest słodkie i chrupiące. Idealne na 2-3 dzień, kiedy wszystkie smaki się połączą.
Doskonałe ciasto, nie tylko na święta, dla wielbicieli słodkich deserów. Najsmaczniejsze na 2-3 dzień, kiedy placki miodowe zmiękną od kremów, choć zazwyczaj znika szybciej. Polecam :)
Pyszne ciasto miodowe z orzechami i kremem wylewanym na gorąco. Idealne na Święta Bożego Narodzenia i nie tylko :) Przepis mam od mamy, tylko trochę go pozmieniałam.
Blaty miodowego ciasta przełożone sernikiem gotowanym z dodatkiem kajmaku i warstwą jabłkową. Wierzch wieńczy słodka polewa ze smażonych orzechów z kajmakiem. Zaletą tego ciasta jest to, że można je upiec parę dni wcześniej. Nawet jest to wskazane, gdyż ciasto miodowe potrzebuje czasu, żeby zmięknąć
Tort miodowy przygotowałam na urodziny mego Taty - pszczelarza :) Swoim wyglądem i smakiem zachwycił całą rodzinę. Jest to aromatyczny tort na plackach miodowych, z nutką brzoskwiniowo - pomarańczowego smaku.
Ciasto według przepisu mojej mamy – może dlatego mój mąż je uwielbia, wkupuje się nim w jego łaski ;). Jest pyszne i w zasadzie łatwe do przygotowania. Placek najlepiej zostawić na noc w chłodnym miejscu. Wtedy twarde, kruche blaty zmiękną od masy i całe ciasto będzie miękkie i rozpływające się w ustach.
Na Święta Bożego Narodzenia robię różne słodkości. Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem . W odświętnej szacie zdobi również stół.
Pyszny miodownik z orzechowo-budyniowym kremem. Najlepiej smakuje na drugi dzień gdy placki miodowe zmiękną od kremu. Idealne ciasto z filiżanką aromatycznej kawy. Na podwieczorek i świąteczny stół. Polecam.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zostawić go na noc w chłodnym miejscu. Wtedy twarde, kruche blaty zmiękną od masy i całe ciasto będzie miękkie i rozpływające się w ustach.
ciasto idealne na święta bożego narodzenia ale nie tylko
1. Zarejestruj się lub zaloguj na naszej stronie
2. Dodaj przepis, a zyskasz szansę publikacji w naszych magazynach i wygrania 100zł, 75zł lub nagrody rzeczowej
Dodane przez: mysza75
Matka, żona i kucharka :) a w magazynie i serwisie ekspert, który czuwa nad waszymi przepisami i zdradza kulinarne patenty
Ostatnio skomentowane
Mięciutka łopatka w sosie cebulowym z lubczykiem