bigos po hiszpańsku - "ensalada Larysy Langner"

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Konkurs-,,Karnawałowe danie w stylu latynoskim,, ,które bardzo szybko się przyrządza i przepysznie smakuje , przepis otrzymałam od mojej babci która kochała Hiszpanię i smakołyki w tym kraju.

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • KAPUSTA:
    - kapusta kiszona: 0.5 kilograma
    - czosnek marynowany: 3 łyżeczki
    - ser żółtty: 3 łyżki
    1 SłOICZEK SAłATKI MEKSYKAńSKIEJ PAPRYKA:
    - kostka rosolowa: 1 sztuka

    - papryka duza mix: 1 sztuka
    1 SZKLANKA WODY:
    - cebula duża: 2 ząbki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Bigos po hiszpańsku - "ensalada larysy langner" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę z 1 szklanką wody gotujemy,następnie dodajemy 1 kostkę rosołową,świeżą paprykę.Po 20 minutach gotowania pod przykryciem dodajemy słoiczek sałatki paprykowej z oliwkami w zalewie octowej i to dalej gotujemy.
    Następnie ,gdy kapusta jest już krucha i miękka dodajemy 3 łyżki czosnku w zalewie olejowej chili.Po ok. 1 godz. gotowania posypujemy żółtym serem tartym i danie jest gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować