Polecam pyszny, aromatyczny gulasz z mięsa drobiowego, suszonych borowików szlachetnych i świeżych ziół.
Możemy go podać jako samodzielne danie z domowym pieczywem. Idealnie smakuje również z dodatkiem ziemniaków, kasz, ryżu, makaronów. Wyśmienicie sprawdzi się również jako sos do placków ziemniaczanych.
0 (0 ocen)
Porady
* Dodatek suszonych grzybów nie zdominował potrawy, jeśli chcemy nadać potrawie mocnego grzybowego charakteru dodajmy więcej grzybów ( do 50 g). * Użyłam świeżych liści szałwii z własnego balkonu, które dodają lekko cytrusowej nuty i cudnie pachną, dlatego polecam je dodać :) dodatkowo ułatwiają trawienie. * Jeśli mamy czas możemy grzyby namoczyć na noc, dzień przed gotowaniem gulaszu w zimnej wodzie. Mięso możemy zamarynować również wcześniej :) Ja wpadłam na pomysł takiego obiadu spontanicznie, więc nie było możliwości tak postąpić. Gulasz mimo wszystko wyszedł świetny i wywołał uśmiech zadowolenia na twarzach domowników ;) * Gulasz zabieliłam serkiem mascarpone, który nadał tym samym delikatnego, kremowego tonu potrawie. Możemy go zabielić równie dobrze śmietaną lub mlekiem.
Komentarze