1.Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę - ok 2cm . Na patelni lub w garnku rozgrzewamy tłuszcz ( ja do tego użyłam oleju) Podsmażany na nim mięso a następnie zalewamy bulionem i rozpoczynamy duszenie. Dusimy ok.40min. Marchewkę, pietruszkę, papryki, cebulę, cukinie myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i siekamy. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, Rozgrzewamy tłuszcz na patelni ( ja tu użyłam masła z odrobiną oleju) na niego wrzucamy czosnek i cebulę i chwilę smażymy a następnie dodajemy marchew i pietruszkę i smażymy jeszcze koło 5 min. Wszystko przekładamy do garnka z mięsem.W tym czasie dodajemy ostrą papryczkę chili i pomidory. Na patelni na tłuszczu , który nam został podsmażamy paprykę i cukinie , które po mniej więcej 5-7 minutach przekładamy do mięsa. Dusimy wszystko do miękkości. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy, groszek i doprawiamy do smaku. danie na talerzu dekorujemy posiekaną natką lub kolendrą.
Komentarze