REKLAMA
Calzone z nadzieniem a'la meksykańskim. Pewnie daleko im do oryginału ale w mojej rodzinie wszystkim smakowała ta wersja.
Zapraszam na pyszne fasolowe knedle na bazie serka faszerowane młodymi maślakami (poza sezonem mogą być mrożone) , wędzonym boczkiem i szczypiorkowo-cebulowym serkiem. Zwieńczeniem całości jest orzechowa maślana okrasa z rozmarynową nutą. Polecam!
Danie jednogarnkowe z kaszy jęczmiennej z dodatkiem mięsa, warzyw i kurek. Proste w przygotowaniu, smaczne i sycące.
Zimą wystarczy otworzyć słoik, zawartość przełożyć do garna, podgrzać i mamy fasolkę tak smaczną jak latem. Można ją też po prostu odcedzić, wrzucić na patelnię i podsmażyć. Poleca się na zupę. W mojej piwnicy ma swoje honorowe miejsce :-)
Jeszcze jedno warzywne danie tym razem obiadowe
Ostatnio skomentowane
Boczek pieczony-rolowany