Zupa z rukoli i selera naciowego

4 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybka i smaczna propozycja obiadowa

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie rukoli
    5-6 łodyg selera naciowego
    1,5 litra bulionu warzywnego lub drobiowego
    Szklanka śmietany kremówki
    Sól
    Łyżeczka czosnku granulowanego
    3 łyżki masła
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupa jarzynowa

Zupa z rukoli i selera naciowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rukole siekamy na drobno, selera oczyszczamy i kroimy w kostkę. Warzywa podsmażamy na maśle. Po około 10 minutach podlewamy bulionem i gotujemy aż warzywa będą miękkie. Blendujemy na gładko. Dodajemy śmietany, zagotowujemy, doprawiamy solą i czosnkiem granulowanym.

Porady

Zupę podajemy z makaronem lub grzankami

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rukola Seler naciowy Śmietana 30%

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować