Zupa pieczarkowa z makaronem i serkiem śmietankowym ;)

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszna zupka z pieczarkami moi domownicy ją uwielbiają ;)

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pieczarki 8 dużych
    szynka wieprzowa 40 dag
    natka pietruszki
    liść laurowy 3 szt.
    ziele angielskie 6-8 szt.
    Sól
    Czosnek suszony
    2 serki topione kremowe najlepszej firmy
    śmietana 30% do zabielenia
    woda 2 litry
    makaron kokardki
    4 suszone kurki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa pieczarkowa z makaronem i serkiem śmietankowym ;) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki czyli ; szynka + pokrojone w duże kawałki pieczarki +przyprawy+kurki+serki topione wkłądamy do garnka zalewamy wodą około 2 l i gotujemy przez około 40 minut tak aby mieso było miękkie . Mięso wyciągamy , kroimy w kawałki w ponownie wrzucamy do zupy .
    Doprawiamy solą , pieprzem i zaprawiamy zupę śmietaną można też jogurtem naturalnym jak kto woli.
    Nastawiamy wodę na makaron i gotujemy wedle przepisu na opakowaniu .

    Smacznego ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Dla dzieci Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować