Pasta z rukoli i jajek na kanapki

4 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

przepyszna zdrowa pasta moze także posłużyć jako farsz na jajeczka świateczne

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Garść rukoli ( taka większa)
    3 ugotowane jajka
    1łyżka jogurtu naturalnego
    soł, pieprz
    2 ząbki czosnku
    kawałek pory
    łyżka margaryny
    pestki dyni lub siemię lniane do posypania
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Jajko Pasty

Pasta z rukoli i jajek na kanapki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • por i czosnek 1. Por kroimy i czosnek podsmażamy na patelni ( troszkę głębszej lub w małym garnku ) jak por zaczyna się rumienić dodajemy pokrojoną rukolę oraz do tego 2 łyżki wody i mieszamy chwilę smażymy tak około 5 minut .
  • smażenie 2. Dodajemy pokrojone jajka , chwilę smażymy jakby było za mało tłuszczu można dodać 1 łyżkę masła lub troszkę wody .
    Doprawiamy solą , pieprzem i odstawiamy do ostygnięcia .
  • gotowe 3. Wszystko miksujemy . Do zmiksowanej masy dodajemy 1 łyżke gęstego jogurtu naturalnego i gotowe . Dla smaku posypać pestkami dyni co kto lubi
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Rukola

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować