ZUPA PIECZARKOWA Z MAKARONEM

4.48 (151 ocen)

  • 60 min

Pyszna zupka, co prawda nie krem, ale z makaronem dla odmiany zamiast ziemniaków

  • 60 min

Składniki:

  • 1/2 kg pieczarek
    garść makaronu świderki
    1 cebula
    2 marchewki
    2 pietruszki
    kawałek selera
    łyżka masła
    pęczek natki pietruszki
    2,5 l bulionu warzywnego
    śmietana do zabielenia
Wystaw ocenę:

4.48 (151 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa pieczarkowa z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na roztopione masło wrzucone drobno posiekaną cebulę, dokładamy też
    pokrojone w plastry pieczarki, podsmażamy ok 10 minut. W garnku
    zagotowujemy bulion, wrzucamy obsmażone pieczarki i cebulę. Marchew i
    pietruszkę tarkujemy na tarce o dużych oczkach, dorzucamy do zupy,
    dokładamy też kawałek selera. Gotujemy zupę do miękkości warzyw ok 15
    minut. Po tym czasie dokładamy makaron, kiedy będzie miękki zabielamy
    zupkę. Posypujemy obficie natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować