REKLAMA

Zupa minestrone z młodych warzyw z mielonym indykiem

wyświetlono: 249 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

W tej zupie jest wszystko: smaki, kolory, aromaty i rożne tekstury składników. Mnóstwo świeżych warzyw i chude mięso z indyka powodują, że zupa jest nie tylko pyszna ale tez lekka i niskokaloryczna.

opublikowany: 15.10.2019
Udostępnij Pinterest
  • dla 10 osób
  • 60 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 20g oliwy spod suszonych pomidorów
    500g mięsa mielonego z indyka
    2 ząbki czosnku
    1 duża cebula
    2 marchewki
    korzeń pietruszki
    300g fasolki szparagowej
    1 por
    1 korzeń selera
    2 strąki czerwonej papryki
    średnia cukinia
    około 2l bulionu warzywnego
    pęczek rzodkiewki
    100g groszku
    ½ szklanki czarnych oliwek
    20g mąki
    200g szpinaku
    pęczek dymki
    sól, czarny pieprz, słodka i ostra papryka, tymianek, oregano
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • Zupa minestrone z młodych warzyw z mielonym indykiem 1. W dużym garnku rozgrzewamy oliwę pomidorową i przesmażamy na niej mięso mielone. Doprawiamy solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz paprykami i ziołami. Dodajemy posiekamy w plasterki czosnek i por oraz poszatkowaną cebulę. Przesmażamy aż się zeszkli.
  • Zupa minestrone z młodych warzyw z mielonym indykiem 2. Marchew i pietruszkę myjemy, obieramy i kroimy w plasterki. Dodajemy do mięsa i razem przesmażamy.
  • Zupa minestrone z młodych warzyw z mielonym indykiem 3. Fasolkę myjemy i odcinamy końcówki, kroimy w mniejsze kawałki, seler kroimy w kostkę a cukinię w ćwierć plasterki dokładamy do garnka. Podlewamy taką ilością bulionu aby przykryła warzywa i gotujemy do miękkości warzyw.
  • Zupa minestrone z młodych warzyw z mielonym indykiem 4. Pod koniec gotowania dodajemy pokrojone w połówki lub ćwiartki rzodkiewki, groszek, oliwki i szpinak. Gotujemy jeszcze 3 minuty.
  • Zupa minestrone z młodych warzyw z mielonym indykiem 5. Około 2 łyżki mąki rozrabiamy w wodzie i dodajemy do zupy. Całość doprawiamy do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz paprykami i ziołami.
    Zupę serwujemy z jajkiem sadzonym i dymką.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Sliczna6 Sliczna6

Zupa z młodych warzyw

Swieżutka pyszniutka zupka

kategoria: Zupy zupa jarzynowa opublikowany: 25.05.2015 | wyświetlono: 379 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: Anitka0804 Anitka0804

Zupa jarzynowa z młodych warzyw

Bardzo smaczna i pożywna zupa zabielana z młodych wiosennych warzyw, pamiętam ją z dzieciństwa.

kategoria: Zupy Dania główne opublikowany: 20.07.2020 | wyświetlono: 271 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: Bo-Bożena Bo-Bożena

Zupa z młodych warzyw

Lekka , szybka do przygotowania , smaczna i na czasie ;))

kategoria: Zupy opublikowany: 01.06.2016 | wyświetlono: 385 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 0
Dodane przez: Stare Gary Stare Gary

Minestrone - zupa z mieszanych warzyw

Świetna włoska zupa z mieszanych warzyw, lekka, w sam raz na końcówkę lata.

kategoria: Zupy opublikowany: 31.08.2014 | wyświetlono: 1089 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: BABECZKA 35 bgg (Kopiowanie)

Zupa z młodych warzyw.

Smaczna zupka.

kategoria: Zupy opublikowany: 06.06.2014 | wyświetlono: 475 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE