Zupa minestrone z młodych warzyw z mielonym indykiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

W tej zupie jest wszystko: smaki, kolory, aromaty i rożne tekstury składników. Mnóstwo świeżych warzyw i chude mięso z indyka powodują, że zupa jest nie tylko pyszna ale tez lekka i niskokaloryczna.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 20g oliwy spod suszonych pomidorów
    500g mięsa mielonego z indyka
    2 ząbki czosnku
    1 duża cebula
    2 marchewki
    korzeń pietruszki
    300g fasolki szparagowej
    1 por
    1 korzeń selera
    2 strąki czerwonej papryki
    średnia cukinia
    około 2l bulionu warzywnego
    pęczek rzodkiewki
    100g groszku
    ½ szklanki czarnych oliwek
    20g mąki
    200g szpinaku
    pęczek dymki
    sól, czarny pieprz, słodka i ostra papryka, tymianek, oregano
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa jarzynowa Minestrone

Zupa minestrone z młodych warzyw z mielonym indykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa minestrone z młodych warzyw z mielonym indykiem 1. W dużym garnku rozgrzewamy oliwę pomidorową i przesmażamy na niej mięso mielone. Doprawiamy solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz paprykami i ziołami. Dodajemy posiekamy w plasterki czosnek i por oraz poszatkowaną cebulę. Przesmażamy aż się zeszkli.
  • Zupa minestrone z młodych warzyw z mielonym indykiem 2. Marchew i pietruszkę myjemy, obieramy i kroimy w plasterki. Dodajemy do mięsa i razem przesmażamy.
  • Zupa minestrone z młodych warzyw z mielonym indykiem 3. Fasolkę myjemy i odcinamy końcówki, kroimy w mniejsze kawałki, seler kroimy w kostkę a cukinię w ćwierć plasterki dokładamy do garnka. Podlewamy taką ilością bulionu aby przykryła warzywa i gotujemy do miękkości warzyw.
  • Zupa minestrone z młodych warzyw z mielonym indykiem 4. Pod koniec gotowania dodajemy pokrojone w połówki lub ćwiartki rzodkiewki, groszek, oliwki i szpinak. Gotujemy jeszcze 3 minuty.
  • Zupa minestrone z młodych warzyw z mielonym indykiem 5. Około 2 łyżki mąki rozrabiamy w wodzie i dodajemy do zupy. Całość doprawiamy do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz paprykami i ziołami.
    Zupę serwujemy z jajkiem sadzonym i dymką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować