Zupa Minestrone z makaronem

4.49 (179 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 35 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Zupa Minestrone czyli włoska zupa z warzywami oraz dodatkiem makaronu.

  • 35 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1.75 l wywaru warzywnego
    1 puszka pomidorów w puszce
    1 duża cebula
    1 - 2 ząbki czosnku
    100 g pora
    1 marchewka
    150-200 g pieczarek
    150 g fasolki zielonej mrożonej lub świeżej
    1/2 małej czerwonej papryki
    100 g szpinaku mrożonego lub świeżego
    150 g makaronu
    Natka pietruszki
    Olej do smażenia
    Sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (179 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa jarzynowa

Zupa minestrone z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.

    2. Pieczarki i pora kroimy w plasterki.

    3. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.

    4. Czerwoną paprykę kroimy w paseczki.

    5. W garnczku podsmażamy cebulę i dodajemy czosnek i pora.

    6. Następnie dodajemy startą marchewkę, fasolkę zieloną i szpinak. Wszystko mieszamy razem i podsmażamy.

    7. Dodajemy pomidory z puszki i dusimy jeszcze około 3 minut.

    8. Warzywa zalewamy wywarem i mieszamy.

    9. Dodajemy makaron i gotujemy zupę do miękkości makaronu.

    10. Pod koniec gotowania doprawiamy solą i pieprzem oraz posypujemy posiekana pietruszką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować