Zupa jarzynowa z młodych warzyw

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna i pożywna zupa zabielana z młodych wiosennych warzyw, pamiętam ją z dzieciństwa.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 skrzydełka drobiowe
    pęczek młodej włoszczyzny
    garść fasolki szparagowej
    młody mały kalafior
    3 ziemniaki
    gałązka lubczyku
    sól morska lub himalajska
    pieprz czarny
    natka pietruszki lub koperek
    szklanka śmietany do zup
    ok 4 łyżki drobnego makaronu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Dania główne

Zupa jarzynowa z młodych warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka myjemy i przekładamy do garnka zalewamy ok 3 litrami wody, zagotowujemy zbieramy szumowiny i dalej gotujemy. Do zupy dodajemy obrane i pokrojone w kostkę lub paski młode warzywa. Kalafior dzielimy na różyczki, końce fasolki odcinamy i kroimy w 3 cm paski, ziemniaki kroimy w kostkę. Zasypujemy makaronem. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
  • 2. Śmietanę mieszamy z wrzątkiem zupy i zabielamy. Ściągamy z ognia, koperek lub natkę pietruszki siekamy drobno i przekładamy do zupy, mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować