Zupa krem z marchewki z kiełkami i fetą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszny, delikatny i lekko słodki krem z marchewki. Jego słodki smak przełamują świeże kiełki i ser feta.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1) 3-4 duże marchewki
    2) pietruszka
    3) seler
    4) cebula
    5) 200 g serka topionego
    6) 1 l bulionu drobiowego
    7) imbir
    8) liść laurowy i ziele angielskie
    9) sól, pieprz
    10) kiełki (np. brokułu lub rzodkiewki)
    11) 150 g sera feta
    12) ostra papryka (opcjonalnie)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem

Zupa krem z marchewki z kiełkami i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do bulionu drobiowego dodajemy marchewkę, pietruszkę, selera i cebulę oraz liść laurowy i ziele angielskie i gotujemy aż warzywa będą miękkie. Bulion przecedzamy przez sitko, wyjmujemy marchewki i wrzucamy je z powrotem do bulionu. Następnie dodajemy serki topione, mieszamy aż trochę się rozpuszczą i miksujemy wszystko do uzyskania jednolitej konsystencji. Doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą imbiru.
  • 2. Zupę przelewamy do miseczek. Do każdej porcji dodajemy trochę kiełków oraz pokrojony w kostkę ser feta i ewentualnie grzanki. Możemy też posypać troszkę ostrą papryką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełki Marchewka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Dla dzieci Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować