Babeczki dwukolorowe

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Babeczki są dobre na każdą okazję. Są pyszne i łatwe do przygotowania.

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1) 230 g mąki pszennej
    2) 160 g masła
    3) 150 g cukru
    4) 3 jajka
    5) 2 łyżki kakao
    6) 40 g mąki ziemniaczanej
    7) 20 g budyniu śmietankowego
    8) 2 łyżeczki skórki tartej z cytryny
    9) kilka kropli aromatu cytrynowego
    10) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    Dodatkowo:
    1) czekoladowe dropsy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babeczki

Babeczki dwukolorowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce umieszczamy mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i mieszamy.
  • 2. W drugiej misce ucieramy masło z cukrem na puszystą masę. Gdy masa będzie już jasna i puszysta dodajemy po jednym jajku i miksujemy do połączenia składników. Następnie dodajemy skórkę cytrynową oraz mieszankę mąki i proszku i wszystko delikatnie mieszamy.
  • 3. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy aromat cytrynowy i budyń śmietankowy i mieszamy, a do drugiej dodajemy kakao i mieszamy.
  • 4. Do foremek na babeczki przekładamy na przemian trochę ciasta czekoladowego i trochę ciasta jasnego. Na wierzch posypujemy czekoladowe dropsy.
  • 5. Tak przygotowane babeczki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni i pieczemy około 20-25 minut do „suchego patyczka”.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Mąka Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować