Babeczki dwukolorowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W jednej misce umieszczamy mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i mieszamy.
2.W drugiej misce ucieramy masło z cukrem na puszystą masę. Gdy masa będzie już jasna i puszysta dodajemy po jednym jajku i miksujemy do połączenia składników. Następnie dodajemy skórkę cytrynową oraz mieszankę mąki i proszku i wszystko delikatnie mieszamy.
3.Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy aromat cytrynowy i budyń śmietankowy i mieszamy, a do drugiej dodajemy kakao i mieszamy.
4.Do foremek na babeczki przekładamy na przemian trochę ciasta czekoladowego i trochę ciasta jasnego. Na wierzch posypujemy czekoladowe dropsy.
5.Tak przygotowane babeczki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni i pieczemy około 20-25 minut do „suchego patyczka”.
Komentarze