Mix sałat z kiełkami i fetą

4.99 (200 ocen)

  • 15 min

Świeża i kolorowa sałatka z mnóstwem świeżych warzyw. Prawdziwa witaminowa bomba. Świetnie pasuje do łososia jak i do wszelkich mięs. Sprawdza się zarówno na co dzień, jak i do świątecznego obiadu.

  • 15 min

Składniki:

  • Garść mieszanki sałat (np. z botwinką)
    Kilka pomidorków koktajlowych
    Ok. ½ opakowania kiełków cebuli
    Ok. ½ opakowania kiełków rzodkiewki
    1 mała czerwona cebula
    Ok.100 g sera feta z ziołami
    Kilka rzodkiewek

    Sos do sałatek włoski (lub inny)
    2 łyżki wody
    2 łyżki oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

4.99 (200 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dodatki

Mix sałat z kiełkami i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę przełożyć do szerokiej miski. Dodać kiełki rzodkiewki i cebuli, pokrojone w ćwiartki pomidorki koktajlowe oraz rzodkiewki. Następnie dodać pokrojoną w piórka czerwoną cebulkę. Ser feta z ziołami pokroić w niezbyt grubą kostkę i dołożyć do warzyw. Na koniec wymieszać sos sałatkowy z oliwą i wodą. Na ok. 15 minut przed podaniem polać nim sałatkę. Delikatnie wymieszać żeby wszystkie składniki się ze sobą połączyły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować