REKLAMA

Zimne nóżki

wyświetlono: 339 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

W naszym domu zimne nóżki gościły na stole od zawsze, ale ostatnio spotkałam się z ludźmi, którzy nie znają tej zakąski wiec postanowiłam przesłać ten przepis.

opublikowany: 01.02.2011
Udostępnij Pinterest
  • dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • - 2 golonki: 2 sztuki
    - świńskie kopytka: 2 sztuki
    - ( sól, pieprz w ziarnkach, ziele angielskie, liście laurowe,: 1 szklanka
    - Żelatyna: 1 łyżka
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Golonki i świńskie kopytka myjemy wkładamy do garnka i zalewamy woda
    tak, aby całe były zanurzone wsypujemy wszystkie przyprawy i zagotujemy
    doprawiamy do smaku wywar i gotujemy Az mięso będzie bardzo miękkie.
    Wykładamy mięso na miskę, gdy ostygnie obieramy z koście ( ja wybieram
    tylko te chude kawałki mięsa)
    Drobno kroimy mięso wkładamy do salaterki.
    Wywar z ugotowanego mięsa przecedzamy gratujemy aż do wrzenia dodajemy
    żelatyny i zalewamy mięso w salaterce odstawiamy do lodówki az się
    wszystko stężeje.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Konto nieaktywne

Zimne nóżki

Jest wiele przepisów na zimne nóżki (inaczej galert, galareta,auszpik, studzienina....itd)

kategoria: Galareta Przystawki opublikowany: 03.04.2016 | wyświetlono: 822 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 1

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE