Ptasie Mleczko®

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Delikatne

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 1 szklanka
    - cukier: 1 szklanka
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - jaja: 6 sztuk

    - galaretki truskawkowe: 3 sztuki
    - Żelatyna: 1 łyżka
    - śmietana kremówka: 0.5 litra
    - cukier puder: 3 łyżki

Ptasie mleczko® - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    1. Oddzielić białka od żółtek
    2. Do białek dodać szczyptę soli , ubić na sztywną pianę
    3. Nadal ubijać dodając cukier
    4. Żółtka dodać do piany z białek i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką
    5. Mąkę z proszkiem do pieczenia dodać do masy i delikatnie wymieszać
    .
    7. Piec około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180*C
  • 2. Galaretki rozpuścić w ½ litrze wody( dodać żelatynę), wystudzić gdy zaczną pomału tężeć ubić śmietanę dodać cukier i pozostałe składniki i gdy masa zaczyna się robić sztywna szybko wylewamy na ostudzony biszkopt., gładzimy i ciasto wstawiamy do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Oznaczenie słowne PTASIE MLECZKO® stanowi zarejestrowany znak towarowy chroniony na rzecz E. Wedel sp.z.o.o.

Komentarze

Podobne przepisy