Pieczona golonka z indyka

4.22 (230 ocen)

  • 2 godz. 30 min
  • Dla 4 osób

Byłam bardzo ciekawa jak smakują golonki z indyka:). Spotkałam je w sklepie i postanowiłam przyrządzić z nich obiad. Bardzo nam smakowały.

  • 2 godz. 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 4 golonki z indyka
    2 duże cebule
    marynata: 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, 1/4 szklanki keczupu, 3 łyżki musztardy, 4 łyżeczki słodkiej papryki, 1 łyżeczka soli, szczypta pieprzu
Wystaw ocenę:

4.22 (230 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Golonka

Pieczona golonka z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę drobno kroimy. Składniki marynaty łączymy ze sobą. Przelewamy do miski z cebulą i golonkami, dokładnie mieszamy wcierając w mięso marynatę z cebulą. Zostawiamy w chłodnym miejscu na minimum 2 h.
  • 2. Golonki pieczemy w rękawie do pieczenia przez 2 h. Na 30 minut przed końcem pieczenia rozcinamy worek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Golonki Indyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Sprawdź również przepis: golonka w piwie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować