Ziemniaczane bułeczki scones z suszonymi pomidorami

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Idealne połączenie chrupiącego pieczywa z mieszanką suszonych warzyw - pomidorów i papryki. Lekki i, łatwe i szybkie w przygotowaniu bułeczki zachwycą amatorów świeżego pieczywa.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ziemniaki pure: 170 gramów
    - mąka pszenna: 220 gramów
    - proszek do pieczenia: 3 łyżeczki
    - suszone pomidory (suche): 1 łyżka
    - suszona papryka w płatkach: 1 łyżka
    - woda: 4 łyżki
    - olej: 3 łyżki
    - sól: 0.75 łyżeczki
    - otręby pszenne: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Ziemniaczane bułeczki scones z suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ziemniaczane scones z pomidorami 1. Piec nagrzać do 220 stopni, góra dół termoobieg.
    Mąkę wymieszać z solą, otrębami, proszkiem i przyprawami.
    W drugiej misce połączyć ziemniaki z wodą i olejem.
    Masy zmieszać i wyrobić. Z ciasta uformować wałek o średnicy ok 4-5 cm i pociąć go na równe części.
    Układać je na blaszcze z papierem do pieczenia i piec do 15 minut, aż się zezłocą,
    Smacznego!
    Bułeczki bardzo długo pozostają świeże, pure powinno być bardzo dobrze ubite, najlepsze będzie takie z masłem i mlekiem lub śmietaną, klasyczne obiadowe, koperek radzę jednak pominąć.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować