REKLAMA

Ziemniaczane bułeczki scones z suszonymi pomidorami

wyświetlono: 447 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Idealne połączenie chrupiącego pieczywa z mieszanką suszonych warzyw - pomidorów i papryki. Lekki i, łatwe i szybkie w przygotowaniu bułeczki zachwycą amatorów świeżego pieczywa.

opublikowany: 08.10.2012
Udostępnij Pinterest
  • dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ziemniaki pure: 170 gramów
    - mąka pszenna: 220 gramów
    - proszek do pieczenia: 3 łyżeczki
    - suszone pomidory (suche): 1 łyżka
    - suszona papryka w płatkach: 1 łyżka
    - woda: 4 łyżki
    - olej: 3 łyżki
    - sól: 0.75 łyżeczki
    - otręby pszenne: 2 łyżki
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

  • ziemniaczane scones z pomidorami 1. Piec nagrzać do 220 stopni, góra dół termoobieg.
    Mąkę wymieszać z solą, otrębami, proszkiem i przyprawami.
    W drugiej misce połączyć ziemniaki z wodą i olejem.
    Masy zmieszać i wyrobić. Z ciasta uformować wałek o średnicy ok 4-5 cm i pociąć go na równe części.
    Układać je na blaszcze z papierem do pieczenia i piec do 15 minut, aż się zezłocą,
    Smacznego!
    Bułeczki bardzo długo pozostają świeże, pure powinno być bardzo dobrze ubite, najlepsze będzie takie z masłem i mlekiem lub śmietaną, klasyczne obiadowe, koperek radzę jednak pominąć.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Kjopka Kjopka

Bułeczki Scones

Przepis pochodzi z kuchni angielskiej.

kategoria: Pieczywo Desery opublikowany: 09.01.2013 | wyświetlono: 422 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE