bardzo lubimy frittaty, które są szybkie w przygotowaniu, ładnie wyglądają i super smakują, dzisiaj wypadło na frittatę z suszonymi pomidorami, czosnkową kiełbaską i kiszonym ogórkiem :)
Frittata z suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W miseczce rozbijamy jajka, dolewamy mleka, koncentratu i wsypujemy mąkę, paprykę, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy, żeby nie było grudek.
Na patelnie wylewamy 3 łyżki oleju i wlewamy mieszankę jajeczną. Smażymy na malutkim ogniu pod pokrywką, gdy frittata zacznie się ścinać na wierzchu układamy wszystkie dodatki i znowu kładziemy pokrywkę.
2.Jak spód będzie już lekko zarumieniony, to ostrożnie zsuwamy frittatę na pokrywkę i szybkim ruchem przewracamy na drugą stronę, smażymy jeszcze 2 minutki na malutkim ogniu.
Komentarze