Sos koperkowy do surówek

  • wyświetlono: 2642 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Zamiast gotowych sosów sałatkowych

caroline1983
  • 1 porcje
  • Łatwy

Składniki

- olej/oliwa: 3 łyżki
- woda: 3 łyżki
- ocet winny, balsamiczny (lub inny 6-procentowy): 1 łyżka
- suszony koperek (lub 1 łyżka świeżego): 1 łyżeczka
- sól: 2 szczypty
- cukier: 1 szczypta
- pieprz: 3 szczypty

Sposób przygotowania przepisu:

Sos koperkowy do surówek

  • Sos koperkowy do surówek1. Wymieszać wodę, ocet i olej. Dodać pozostałe składniki, wymieszać i odstawic na 5 min. Po tym czasie jeszcze raz wszystko wymieszać i dodać do surówki. Jako szczyptę podaję tu ilość jaka zmieści się pomiedzy kciukiem a palcem wskazującym.

    W przypadku diety cukrzycowej lub innych eliminujacych węglowodany cukier pomijamy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

dieta dukanasoswegetariańskiewegańskiedieta bezmlecznadieta środziemnomorskadieta bezglutenowadieta bezcukrowadieta proteinowadieta montignacasuszony koperekolej oliwa

Komentarze

Podobne przepisy

Sos czosnkowo-koperkowy

Dodane przez: mandusia

Sos czosnkowo - koperkowy

Przepyszny sos, który pasuje do...

image-269jowo

Dodane przez: paolineczka

Dip ( sos ) koperkowy

Mocno koperkowy smak z wyczuwalną...

sos pieczarkowo-koperkowy

Dodane przez: kuchnia ani

Sos pieczarkowo-koperkowy

Pyszny sos do ziemniaków, kaszy,...

Sos czosnkowo -  koperkowy

Dodane przez: MagdalenaS

Sos czosnkowo - koperkowy

Idealny do karkówki czy kiełbaski...

sos koperkowy

Dodane przez: Moonia

Sos koperkowy z ziemniakami i jajkiem

Danie szybkie i dobre. Sos koperkowy...

Najprostszy sos koperkowy - do mięsa, ryby, warzyw, klusek, ryżu czy kaszy

Dodane przez: rena123

Najprostszy sos koperkowy - do mięsa, ryby,...

Sos koperkowy na ciepło, bardzo...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE