Sos koperkowy do surówek

4.47 (182 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Zamiast gotowych sosów sałatkowych

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - olej/oliwa: 3 łyżki
    - woda: 3 łyżki
    - ocet winny, balsamiczny (lub inny 6-procentowy): 1 łyżka
    - suszony koperek (lub 1 łyżka świeżego): 1 łyżeczka
    - sól: 2 szczypty
    - cukier: 1 szczypta
    - pieprz: 3 szczypty
Wystaw ocenę:

4.47 (182 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos koperkowy do surówek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sos koperkowy do surówek 1. Wymieszać wodę, ocet i olej. Dodać pozostałe składniki, wymieszać i odstawic na 5 min. Po tym czasie jeszcze raz wszystko wymieszać i dodać do surówki. Jako szczyptę podaję tu ilość jaka zmieści się pomiedzy kciukiem a palcem wskazującym.

    W przypadku diety cukrzycowej lub innych eliminujacych węglowodany cukier pomijamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować