Żeberka pieczone w miodzie i musztardzie

4.5 (4 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Koniecznie musisz je wypróbować.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg żeberek
    4łyżki płynnego miodu
    3 łyżki musztardy
    1 łyżka sosu sojowego
    1 łyżka suszonego majeranku
    łyżeczka soli
Wystaw ocenę:

4.5 (4 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne

Żeberka pieczone w miodzie i musztardzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka kroimy na paski po dwie kostki w każdym. Dwie łyżki miodu i przyprawy łączymy razem. Każdy kawałek mięsa smarujemy marynatą, pozostawiając 2 łyżki marynaty na posmarowanie podczas pieczenia. Całość odstawiamy w chłodne miejsce na minimum godzinę.
    Żeberka z marynatą przekładamy do rękawa do pieczenia. Pieczemy żeberka około 45 min w piekarniku rozgrzanym do 200 C.Po upieczeniu rozcinamy rękaw i smarujemy pozostałą marynatą.Tak posmarowane żeberka dajemy z powrotem do piekarnika na 20 min, aby pięknie się zarumieniły. Po tym czasie żeberka wyciągamy. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sos sojowy Musztarda Żeberka Miód Majeranek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.37 (285 ocen)

Żeberka w miodzie i keczupie

To może cię zainteresować