Mięso tak upieczone jest aromatyczne i delikatne w smaku. Musztarda miodowa nadaje mu szczególnego charakteru. Przygotowanie żeberek jest bardzo proste i nie wymaga wielkich umiejętności.
Żeberka pieczone w musztardzie miodowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żeberka umyć, osuszyć i porozcinać na mniejsze kawałki.
(Miałam bardzo mięsiste, więc żeberka poprzecinałam co jedną kostkę.)
Składniki marynaty wymieszać w miseczce.
Mieszanką dokładnie natrzeć mięso i całość odstawić do lodówki - minimum na 20 minut.
(Ten krok można pominąć.)
Po tym czasie żeberka umieścić w rękawie do pieczenia, związać i włożyć do rozgrzanego piekarnika.
Piec około 90-100 minut w 180 stopniach.
(Czas pieczenia zależy od wielkości kawałków. Mniejsze pieką się szybciej - wiadomo.)
Komentarze