Węgierskie naleśniki

5 (182 ocen)

  • 15 min

Pyszne, lekko pikantne i bardzo aromatyczne. Każdy od razu prosi o dokładkę.

  • 15 min

Składniki:

  • CIASTO NALEŚNIKOWE:

    250 g mąki
    szklanka mleka
    szklanka wody
    trochę soli
    ulubione zioła
    łyżeczka papryki w proszku
    dwa jajka
    olej do smażenia

    ORAZ:

    podwójna pierś kurczaka
    300 g sera żółtego
    słoik sosu węgierskiego
Wystaw ocenę:

5 (182 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Ser

Węgierskie naleśniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zrobić ciasto o konsystencji śmietany i usmażyć cienkie naleśniki.
  • 2. Pierś kurczaka pokroić na cienkie słupki i podsmażyć na patelni.
  • 3. Na każdy naleśnik nałożyć porcję mięsa i sosu, zawinąć naleśniki.
  • 4. Naleśniki ułożyć na blasze i piec około 25 minut w 200 stopniach.
  • 5. Na ostatnie pięć minut dodać starty ser, którym obficie posypać naleśniki. Wyjąć całość z piekarnika, gdy ser się roztopi.

Porady

Jeżeli zostanie nam trochę sosu, możemy na sam koniec posmarować nim z wierzchu już gotowe naleśniki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Sery Pierś z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować