DUSZONE SERDUSZKA W SOSIE WŁASNYM

  • wyświetlono: 9335 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 1

Wyśmienite i proste w wykonaniu danie dla smakoszy podrobów i nie tylko ;)

indeks
  • 10 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

1,5 kg serduszek z kurczaka
2 duże cebule
2 ząbki czosnku
sól, pieprz, olej, papryka słodka w proszku
szklanka wody

zaprawka: pół szklanki zimnej wody i 2 łyżki mąki

Sposób przygotowania przepisu:

DUSZONE SERDUSZKA W SOSIE WŁASNYM

  • 1. Serduszka oczyszczamy, myjemy i wrzucamy na głęboką patelnię.

    Smażymy na oleju do lekkiego zrumienienia, doprawiamy solą, pieprzem, papryką oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

    Dodajemy obrane, umyte i pokrojone w piórka cebule, podlewamy szklanką wody.

    Dusimy do miękkości pod przykryciem około 50 minut.

    Z podanym składników robimy zaprawkę i cały czas mieszając serduszka powoli wlewamy ją do nich. Czekamy aż sos zgęstnieje, zagotowujemy.

    Podajemy w dowolny sposób: z ryżem, kaszą, ziemniakami, chlebem - pasuje do wszystkiego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

danie jednogarnkowepodrobyserca z kurczakaduszoneserca drobiowetani obiadgulasz z serduszekserduszka drobiowegulasz z podrobów

Komentarze

Podobne przepisy

Klopsiki w sosie własnym

Dodane przez: LucyG

Klopsiki w sosie własnym

Oj jak dawno nie robiłam i nie...

Żeberka w sosie własnym

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Żeberka w sosie własnym

Aromatyczne, mięciutkie mięsko...

Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym

Dodane przez: Ostra Na Słodko

Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym

Przepyszne, delikatne i soczyste...

Bitki schabowe w sosie własnym

Dodane przez: Kasia_S

Bitki schabowe w sosie własnym

super pomysł na wykorzystanie schabu...

żeberka

Dodane przez: Ika 1961

Żeberka duszone w sosie własnym

Klasyczny pomysł na przygotowanie...

Duszona łopatka wołowa w sosie własnym

Dodane przez: Gregorhspeed

Duszona łopatka wołowa w sosie własnym

Tak przyrządzone mięso jest niesamowicie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE