Waniliowe naleśniki

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Naleśniki budyniowe cieszą się dużą popularnością. Dlatego postanowiłam podzielić się z Wami moim przepisem. Do ciasta warto dodać odrobinę ekstraktu waniliowego lub migdałowego co nada pięknego zapachu naleśnikom. A z czym zjeść? Najlepiej z tym czy lubicie najbardziej!;)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 25 g budyniu waniliowego bez cukru
    - 25 g mąki kukurydzianej
    - jajko
    - szczypta sody oczyszczonej
    - woda - tyle aby powstała dość płynna masa
    - pół jabłka
    - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Waniliowe naleśniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pachnące wanilią naleśniki 1. Jabłko ścieramy na tarce. Do miski wsypujemy mąkę oraz budyń. Dosypujemy sodę oczyszczoną. Wbijamy jajko i dodajemy starte jabłko. Na koniec dolewamy tyle wody by powstała dość płynna masa. 
    Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Smażmy z każdej stron na złocisty kolor.

Porady

Zamiast budyniu waniliowego można użyć także śmietankowego lub czekoladowego - najlepiej bez cukru. Naleśniki świetnie smakują ze świeżymi owocami lub domowymi konfiturami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować