Naleśniki

4.5 (191 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Smaczne, puszyste, aksamitne i delikatne ciasto naleśnikowe z dodatkiem budyniu w proszku oraz oliwy z oliwek. Możemy je przełożyć ulubioną konfiturą lub twarożkiem owocowym i tak ze wszystkim będą pysznie smakowały. Idealne na podwieczorek, gorąco polecam, przepis dostałam od siostry ;)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    500 ml mleka
    2 jajka
    2 op. budyniu waniliowego
    łyżka oliwy z oliwek
    łyżka domowego cukru waniliowego
    160 g mąki

    Oraz:
    konfitura
    owocowy twarożek
    bita śmietana
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Naleśniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wlać mleko, oliwę, wbić jajka, wsypać cukier waniliowy, proszki budyniowe oraz przesianą mąkę. Wszystko delikatnie zmiksować.
  • 2. Patelnię do naleśników rozgrzać, ewentualnie wlać kroplę oliwy. Smażyć naleśniki z obu stron.
  • 3. Podawać dowolnie z czym kto chce. Ja polecam z konfiturą i twarożkiem, udekorowane kleksem bitej śmietany z melisą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Oliwa z oliwek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować