Udka z piekarnika z warzywami

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

To szybkie i smaczne danie mięsno warzywne które praktycznie samo się robi. Udka w ten sposób wychodzą bardzo soczyste i smaczne do tego gałka ziemniaków surówka i obiad z głowy. Kurczę ale to dobre :)

  • 50 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 udka
    marchewka
    cebula
    2 ząbki czosnku
    4 pieczarki
    kilka gałązek pietruszki
    przyprawa do kurczaka
    papryczka suszona piri-piri
    oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka z piekarnika z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka myjemy nacieramy w przyprawie do kurczaka z każdej strony, przekładamy do naczynia żaroodpornego polewamy oliwą z oliwek. Do mięsa dodajemy pokrojone pieczarki, papryczkę suszoną piri-piri, posiekany czosnek, pokrojoną marchewkę, zielone gałązki pietruszki.
  • mięso do piekarnika 2. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy ok 40 minut.

Porady

Zamiast tłuczonych ziemniaków możemy dodać podgotowane połówki ziemniaków i podpiec wraz z mięsem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować