Udka z piekarnika

  • wyświetlono: 3094 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

Moje ulubione mięso z kurczaka to udka.

smak i uczucie
  • 8 porcje
  • 180min
  • Łatwy

Składniki

15 szt podudzi z kurczaka
5 łyżek sosu sojowego
3 łyżki miodu
1 łyżka rozmarynu
1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
3 łyżki oleju
1 duża cebula
2 duże ząbki czosnku

Sposób przygotowania przepisu:

Udka z piekarnika

  • 1. Udka opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym.
    Sos sojowy wymieszać z miodem i pieprzem. Do pojemnika przełożyć udka i zalać zalewą miodową.
    Obtoczyć dokładnie mięso z każdej strony i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Odstawić do lodówki na 2 godziny
    Cebulę pokroić na ósemki, czosnek pokroić i rozłożyć wszystko między mięsem. Całość polać olejem posypać rozmarynem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 15 minut, a następnie wlać 1/4 szklanki wody i piec ponownie około 1 godziny. w razie potrzeby uzupełnić wodę.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Kurczakudkapieczonepiekarnik

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: PolskaGotuje

Udka BBQ z piekarnika, z kalafiorem i salsą...

mięso z piekarnika, ale pachnące...

kacze udka

Dodane przez: rozaroza

Kacze udka/nóżki z piekarnika podane z miętą

Najczęściej jemy kaczkę z jabłkami,...

gotowe

Dodane przez: ziutula

soczyste udka z piekarnika w przyprawie do...

podawać na ciepło lub na zimno............SMACZNEGO!!!

Soczysta ryba z piekarnika

Dodane przez: Jagodowe_ciastko

Soczysta ryba z piekarnika

Ryba przyrządzona w ten sposób...

Dorsz z piekarnika

Dodane przez: Marta – redaktor

Dorsz z piekarnika

Dorsz z piekarnika to pyszne danie...

Panierowana ryba z piekarnika

Dodane przez: JustKuchcik

Panierowana ryba z piekarnika

Sposób na smaczną rybę prosto z...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE