Udka pieczone z mrożonymi warzywami

4.5 (170 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smaczny, bardzo prosty obiad :)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 udka z kurczaka
    czubryca czerwona, płatki chili, suszony czosnek niedźwiedzi, ocet balsamiczny, maggi, musztarda
    100 g mrożonych brokułów
    100 g mrożonego groszku
    200 g mrożonego kalafiora
    1-2 cebule
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka pieczone z mrożonymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka obrać ze skóry, mięso naciąć i każde udko natrzeć łyżeczką musztardy, a następnie posypać przyprawami i kropić octem balsamicznym i maggi. Odstawić do lodówki, najlepiej na noc.
    Udka przełożyć do naczynia do zapiekania, posypać pokrojoną cebulą, przykryć i piec około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po tym czasie, do udek dodać mrożone warzywa i piec jeszcze pół godziny. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Mrożone warzywa Mrożonki Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować