Tortilla z tuńczykiem, sosem twarogowym z prażonym bobem

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

To wyjątkowo lekka wersja tortilli, którą uwielbiam. Połączenie warzyw z rybą i twarożkiem to istny raj dla smakoszy tuńczyka i tortilli. Zamiast tuńczyka można dodać wędzonego łososia ,a także wędzoną makrelę. Jest pysznie! A dodatki prażonego bobu i słonecznika dodają chrupkiego smaku.

  • 5 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 krążki tortilli
    1 puszka tuńczyka
    1 op. serka wiejskiego- śniadaniowego
    1 opakowanie miksu sałat
    9 pomidorków koktajlowych
    1 ogórek zielony
    1 cebula (najlepiej czerwona)
    pestki słonecznika lub prażonego solonego bobu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Tortilla z tuńczykiem, sosem twarogowym z prażonym bobem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tortilla 1. Na rozgrzanej suchej patelni podgrzewamy placki tortilli po 30 sekund z obu stron. Po podgrzaniu wyłóż na deskę.
  • składniki 2. Pomidorki i ogórki kroimy na kawałki , cebulę na plasterki. Serek doprawiamy solą i pieprzem.
  • Tortilla 3. Tortillę smarujemy serkiem typu twarożek śniadaniowy.
  • Tortilla 4. Na środku układamy sałatę
  • Tortilla 5. Pozostałe warzywa i kawałki odsączonego z zalewy tuńczyka oraz prażony bób lub słonecznik.
    Tortillę zwijamy od dołu na pół i zawijamy boki do środka.

Porady

To doskonała wersja dla osób ,które nie lubią sosu czosnkowego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować