Tortilla z tuńczykiem i kukurydzą

4.5 (183 ocen)

  • 1 min
  • Łatwy

Tortilla z tuńczykiem i kukurydzą na zimno. To pyszna i bardzo ciekawa propozycja na drugie śniadanie do pracy lub kolację w 10-15minut. Sprawdzi się także jako przekąska na imprezę.

  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 tortille
    1 puszka tuńczyka w oleju
    1/3 puszki kukurydzy
    3-4 łyżki tartego żółtego sera
    1-2 łyżki posiekanego szczypiorku
    3-4 łyżki majonezu
    Musztarda do smaku
    Sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Tortilla z tuńczykiem i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka odsączyć z zalewy, dodać odsączoną kukurydzę, szczypiorek, ser starty na małych oczkach, majonez i doprawić musztardą. W razie potrzeby dodać sól i pieprz. Całość wymieszać, rozłożyć na tortille, które ciasno zwinąć. Tortille można przekroić na połówki lub pokroić w grube plastry.

Porady

Tak przygotowaną tortillę można podać na przyjęciu - wtedy gotową tortillę przecinamy pod skosem na kawałki o szerokości około 1,5 - 2 cm i układamy na półmisku. Tortillę można przygotować wieczorem, a następnego dnia zabrać do pracy lub do szkoły.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Kukurydza Sery Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować