Roladki z tortilli z tuńczykiem

4.5 (152 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wrapy z tortilli z wyrazistym tuńczykiem, lekko pikantna rukolą i słodkawa kukurydza to świetna propozycja na przekąski na przyjęcia. Równie dobrze sprawdzi się jako pożywne i pełnowartościowe śniadanie. Gorąco polecam!

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 placki pełnoziarnistej tortilli
    puszka tuńczyka w sosie własnym
    1/3 puszki kukurydzy
    garść rzeżuchy
    5-6 kawałków suszonych pomidorów
    80g żółtego sera
    3 łyżki majonezu
    dwie duże garście rukoli
    czarny pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Roladki z tortilli z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W salaterce mieszamy składniki farszu: odsączonego tuńczyka i kukurydzę, posiekana rzeżuchę i suszone pomidory, starty na tarce o małych oczkach żółty ser oraz majonez. Doprawiamy do smaku świeżo mielonym czarnym pieprzem.
    Placki tortilli podgrzewamy na patelni grillowej lub zwykłej. Na każdą nakładamy porcje farszu i posypujemy świeżą rukolą. Zawijamy w rulon i kroimy na mniejsze porcje. Możemy spiąć wykałaczką żeby dobrze się trzymały.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Kukurydza Ryby Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować