Tort kokosowo - makowy z kremem budyniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie białka ubijam na sztywno ze szczyptą soli , ciągle miksując dodaję cukier , aromat , żółtka , zmniejszam prędkość miksera dodaję mak zmieszany z wiórkami kokosowymi i mielonymi orzechami , miksuję , przekładam do blaszki . Piekę około 40 minut w temperaturze 180 stopni .
2.Składniki ponczu mieszam . Wystudzone ciasto przekrawam na dwa placki , ścinam lekko wierzch - kruszę , będzie do osypania boków :)
3.Dwie szklanki mleka doprowadzam do zagotowania , dodaję pozostałe mleko zmieszane z mąką , cukrem i cukrem z wanilią , mieszam , gotuję budyń , studzę . Masło miksuję na puch , ciągle miksując dodaję po porcji budyniu , miksuję na puch , dodaję sok z cytryny , miksuję .
4.Pierwszy placek ponczuję porcją ponczu , nakładam konfiturę , część krem , drugi placek , ponczuję pozostałym ponczem , delikatnie dociskam . Częścią kremu smaruję boki i wierz ciasta .
Komentarze