Rurki francuskie z kremem budyniowym

4.42 (165 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne ciasteczka które przygotujesz zaledwie w kilka minut, maślane blaty owinięte w rurkę z pysznym waniliowym kremem, obsypane cukrem krystalicznym. Idealne ciasteczka do popołudniowej kawusi :)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
    1 kostka masła 82%
    1 małe jajko
    1 budyń waniliowy
    0.5 l mleka
    1/2 szklanki cukru kryształu + 1 łyżka
    kilka ziarenek z laski wanilii

    Dekoracja:
    cukier puder
    listki melisy
Wystaw ocenę:

4.42 (165 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Desery Ciastka Rurki

Rurki francuskie z kremem budyniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Budyń gotujemy wg przepisu na opakowaniu z dodatkiem cukru kryształu i ziarenek wanilii. Studzimy. Masło ucieramy na puszystą masę, stopniowo porcjami dodajemy budyń, ciągle miksując.

    Gotowe ciasto rozcinamy radełkiem na 16 pasków. Owijamy każdą rurkę. Smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy cukrem kryształem.

    Rurki wstawiamy do mocno nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 15 minut w 200 stopniach.

    Do worka cukierniczego przekładamy masę i nabijamy zimne wystudzone rurki.

    Posypujemy cukrem pudrem.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować