Tofu tikka masala

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bezmięsne danie orientalne :)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kostka tofu
    1 puszka krojonych pomidorów
    2 większe cebule
    2 ząbki czosnku
    1/2 łyżki startego imbiru
    2 łyżeczki garam masali
    1 łyżeczka mielonej kolendry
    1 łyżeczka kurkumy
    1/4 łyżeczki chili
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sos warzywny

Tofu tikka masala - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Dodać imbir, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy, podsmażyć 1-2 minuty i zalać wodą, tak żeby zakryła składniki. Dusić pod przykryciem około 30 minut, a następnie zmiksować za pomocą blendera. Wlać pomidory, dodać pokrojone w kostkę tofu. Gotować 10 minut. Doprawić do smaku. Podawać z ryżem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tofu Pomidory w puszce Garam masala

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować