Tarta malinowa

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

ciasto sezonowe

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ciasto

    1 szkl, mąki pszennej,

    0,5 szkl mąki krupczatki

    2 żółtka

    0,5 szkl cukru

    125 g masła (ewent, margaryna)



    nadzienie

    250 g twarogu z kostki

    0,5 szkl mleka

    3 łyżeczki mąki ziemniaczanej

    2 białka

    0,5 szkl cukru

    cukier waniliowy

    maliny
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Tarta na słodko

Tarta malinowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto zagniatamy wylepiamy nim formę do tarty . Ciasto podpiekamy ok 14-15 min. temp 180 st

    W tym czasie składniki masy serowej wkładamy do kubka blendera i blendujemy do uzyskania jednolitej masy.

    Podpieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika, (gdyby podrosło przyciskamy lekko dnem jakiegoś naczynia) Rozrzucamy na dnie trochę malin i oblewamy masą serową. Wkładamy do piekarnika na 25 min.

    Ciasto po przestudzeniu dekorujemy malinami i listkami melisy lub mięty .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować