Tarta malinowa

4.5 (145 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszna i łatwa tarta z serkiem mascarpone i białą czekoladą.Polecam!!!

Składniki:

  • Ciasto:

    330 gram mąki

    100 gram cukru pudru

    3 żółtka

    150 gram masła

    Masa:

    500 gram serka mascarpone

    1 tabliczka białej czekolady

    1 cukier waniliowy

    2 łyżki cukru pudru

    Dodatkowo:

    Maliny
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Tarty Desery

Tarta malinowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiewamy,dodajemy posiekane masło,cukier i żółtka, zagniatamy ciasto. Przekładamy do torebki foliowej i na 2 godziny wstawiamy do lodówki. Formę do tarty (30cm.) smarujemy tłuszczem, ciasto wałkujemy, wylepiamy nim formę, nakłuwamy widelcem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15-20 minut. Serek mascarpone przekładamy do miski, dodajemy cukier puder i cukier waniliowy, miksujemy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy do serka, ponownie miksujemy.Masę wykładamy na ostudzone ciasto, układamy maliny.

Porady

Najlepiej smakuje schłodzona.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada Maliny Mascarpone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować