Tarta z rabarbarem, truskawkami i bezową pianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników szybko zagniatamy gładkie ciasto. Wyklejamy nim natluszczoną formę do tarty. Podpiekamy 10 minut w temperaturze 180 stopni.
2.Rabarbar obieramy. Kroimy w plasterki. Truskawki obieramy z szypułek, kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do rabarbaru razem z cukrem i mąką ziemniaczaną. Mieszamy.
Na podpieczony spod wykładamy dżem, następnie nadzienie z owocow. Podpiekamy 10 minut w 180 stopniach termoobieg.
3.Ubijamy białka. Gdy będą sztywne, partiami dodajemy cukier i miksujemy do uzyskania gładkiej, gęstej bezy. Dodajemy mąkę, chwile miksujemy. Wykładamy na podpieczone owoce
4.Pieczemy 30 minut w 180 stopniach termoobieg. Wyciągamy z piekarnika po upieczeniu. Najlepiej smakuje jeszcze ciepła!
Porady
Rabarbar czy truskawki możemy zastąpić dowolnymi owocami sezonowymi.
Komentarze